Mantak Chia

Mantak_Chia

  
Grandmaster Mantak Chia (1944) is de grondlegger van het  Universal Healing Tao Systeem.
Geboren in Bangkok Thailand, van Chinese ouders, werd Mantak Chia al vroeg herkend als iemand met een enorme potentie voor spirituele ontwikkeling; op zes-jarige leeftijd werd hij in meditatieve praktijken geïnitieerd door Boeddhistische Monniken. 

 Als jongeman beoefende hij Thai boksen, kung fu, aikido, tai chi en kundalini yoga. Van Master Yi Eng in Centraal China kreeg hij de taoïstische esoterische formules voor Interne Alchemie door. Mantak Chia werd ertoe geïnspireerd de tot dan toe streng bewaarde geheime technieken in het Westen te openbaren: het transformeren en in balans brengen van seksuele energie, door deze in de meridiaanstroom (Kleine Hemelse Kringloop) te brengen. Dit komt de klierbalans, botstructuur en peeskracht ten goede en bouwt een vitaal fundament voor de emotionele en spirituele training. 

 

Mantak Chia publiceerde tientallen boeken en leerde duizenden cursisten de taoïstische Interne Alchemie. Honderden leerkrachten over de hele wereld werden door hem gecertificeerd. In Nederland zijn er zo’n veertig Healing Tao leerkrachten actief. 

 

De Tao Garden Health Center is zijn thuisbasis in Thailand. Van hieruit geeft hij over de hele wereld workshops en lezingen. Naast de al bestaande 35 boeken, brengt nog steeds nieuwe boeken op de markt; zeven ervan zijn in het Nederlands vertaald.

 

www.universal-tao.com is zijn nieuws-website, waar ook alle boeken, DVD’s, posters en werkmateriaal te bestellen is.

 

www.pacifictao.com is de website waarop alle DVD’s bekeken kunnen worden.

 

For English click here

 

Mantak Chia in Nederland oktober 2017

 
We zijn blij aan te kondigen dat Mantak Chia weer naar Nederland komt. Het is een voorrecht om direct van de bron les te kunnen krijgen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de verschillende workshops:
 
 

 

Workshops vrijdag 20 oktober tot en met donderdag 26 oktober 2017

 

Lezing: in het Engels!
Interne alchemie                      vr avond 20 oktober 2017
 
WORKSHOPS:  de voertaal is Engels! 
Basis (emotionele balans)    za 21 & zo 22 oktober 2017
Heal with love                           ma 23 & di 24 oktober 2017
Heal the brains                         wo 25 & do 26 oktober 2017

 
Hieronder volgt gedetailleerde informatie:
 
Lezing: Interne Alchemie
vrijdag 20 oktober 2017
19:30 – 21:30 uur
€ 25,=
 
Master Mantak Chia vertelt ons over de geheimen van de Taoïstische alchemie. Jezelf leren te koesteren en te helen, legt een solide basis voor de realisatie van je spirituele potentieel. Door het herstel van de directe verbinding met de natuur om ons heen, ontstaat vanzelf het subtiele bewustzijn dat nodig is voor spirituele groei. Uiteindelijk worden de grenzen van het fysieke lichaam overstegen. Je kunt jezelf helen door het aanleren van interne alchemistische processen. Kun je jezelf helen, dan wordt je ook een heler voor anderen. Zodra de energie-kanalen of meridianen van het lichaam zijn geopend en de energieën van de interne organen geharmoniseerd, komt deze unieke geïntegreerde energie ter beschikking om anderen te helen. Door het openen voor en afstemmen op de energiebronnen in de natuur op aarde en zelfs het heelal daarbuiten, komt een grenzeloze genezende kracht beschikbaar voor het welzijn van ons allen.
De lezing is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Healing Tao.
 
Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
 
Workshops:
Basis (emotionele balans)
zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017
10:00 – 17:30 uur
€ 270,=
 
Deze workshop is niet alleen voor mensen die nog nooit iets hebben gedaan met Healing Tao, maar juist ook voor mensen die hun basis willen verstevigen en de trilling van Mantak Chia willen ervaren.
In de Zes Helende Klanken legt Master Chia uit hoe de druk van het moderne leven een overschot aan hitte veroorzaakt die wordt opgeslagen rond onze organen. Daardoor kunnen energieblokkades en ziekte ontstaan. Hij leert ons hoe de trillingen van de Zes Helende Klanken en hun begeleidende bewegingen deze overtollige warmte herverdelen en aan de koelere gebieden van het lichaam toevoegen, waardoor de chi (levensenergie) gestimuleerd en gebalanceerd wordt en het de vitale organen kunnen herstellen. Regelmatige beoefening van de Zes Helende Klanken bevordert een optimale gezondheid voor de organen, verhoogt seksueel genot, versterkt de emotionele balans en voorkomt ziekte.
De Innerlijke Glimlach is de meest elementaire oefening binnen de Healing Tao, die het fundament vormt voor ons leven van alledag. We richten ons op dankbaarheid en brengen vreugde in de interne organen en zo lossen we de fysieke en psychische spanningen op die tot ziekte kunnen leiden. In het Taoïsme worden negatieve emoties (woede, verdriet, depressie, angst en zorgen) gezien als laagstaande energie, die chronische ziekte veroorzaakt en ons onze levenskracht afneemt door het creëren van energieblokkades in ons lichaam.
Met de Kleine Hemelse Kringloop leren we hoe we in de kringloop van onze interne levensenergie, de werking van het dalende (vrouwelijke) yin-kanaal kunnen optimaliseren. Binnen het Taoïstische systeem wordt het cultiveren van vrouwelijke energie altijd gezien als de sleutel tot het bewerkstelligen van onze balans, die ons weer heel maakt.
Geen ervaring met Healing Tao vereist!
 
De Observant, Stadhuisplein 7,  3811 LM Amersfoort 
 
 
Heal with Love  (= healing love)
maandag 23 & dinsdag 24 oktober 2017
10:00 – 17:30 uur
€ 270,=
 
Mantak Chia is dè leraar als het gaat om het in trilling brengen van je seksuele energie. Seksuele energie is de meest krachtige energiebron waar we gebruik van kunnen maken, het is letterlijk de bron van het leven. Je leert hoe je het op een veilige en verantwoordde manier kunt cultiveren, transformeren, circuleren en opslaan. Hij leert je je seksuele energie te verbinden met je hartenergie, waarmee je energie niet alleen krachtig, maar ook liefdevol wordt. Daarmee kan deze workshop je helpen je creativiteit te versterken, je gezondheid en vitaliteit te verbeteren en het contact in je intieme relaties te intensiveren en verdiepen.
Met deze technieken heeft Mantak Chia wereldwijde bekendheid verworven. Hoewel de basis nog de zelfde is, blijft Mantak Chia zich ontwikkelen, de technieken aanscherpen en verbeteren en ons inspireren met nieuwe meditaties.
De technieken die hij je leert zijn theoretisch onderbouwd, eenvoudig en concreet. Je brengt je vochtbalans op peil en laat je levensenergie op een neutrale (dus niet opgewonden) wijze weer volop stromen. In deze twee dagen schoon je je hele systeem op en ga je met een opgeladen batterij weer naar huis.
Vereiste ervaring: Basis workshop (emotionele balans) van Mantak Chia, of de basis cursus Healing Tao bij een andere docent
 
Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
 
 
Heal the Brains (= wisdom chi kung)
woensdag 25 & donderdag 26 oktober 2017
10:00 – 17:30 uur
€ 270,=
 
Deze workshop bouwt voort op de voorgaande workshop ‘Heal with Love’.
Stap in de wonderlijke wereld van het brein, niet alleen in je hoofd, maar ook in je organen. Het wetenschappelijk onderzoek naar het brein heeft door de steeds geavanceerdere technologie, de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Veel publicaties onderschrijven wat binnen de healing tao al bekend was, maar in plaats van er over te lezen, kun je in deze workshop zelf ervaren wat je brein is en wat het doet.
Met behulp van getransformeerde seksuele energie schoon je je hersencellen op en worden ze gerevitaliseerd. In de hersenstam werkt dat detraumatiserend en daarmee kalmeer je het centrale zenuwstelsel. De grijze en de witte hersencellen worden extra gevoed en gaan beter functioneren. Het contact tussen je hersenen en je organen wordt versterkt, waardoor wat je denkt en wat je voelt beter op elkaar afgestemd raken. Bovendien zorgt het herstel van de frontaalkwab ervoor dat je een betere antenne krijgt voor wat er om je heen gebeurt.
In deze workshop leer hoe je je hoofd leegmaakt en in contact met de universele krachten je denkcapaciteit vergroot, zo ontwikkel je een innerlijke wijsheid en een levendige creativiteit.
Vereiste ervaring: Basis èn Heal with Love, of Healing Love bij een andere Healing Tao docent.
 
Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
 
Locaties:

Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
[12 minuten lopen vanaf CS Amersfoort]
routebeschrijving
 

 
De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort
[10 minuten lopen vanaf CS Amersfoort]
routebeschrijving

 

  
 
Korting bij meerdere workshops:
Je kunt je voor meerdere workshops opgeven. Doe je 2 workshops dan betaal je slechts € 500,- en doe je alle 3 de workshops dan betaal je € 735,-. Bij meerdere workshops is de lezing op vrijdagavond gratis, je moet je daar dan nog wel voor aanmelden.
 
Korting voor mensen die tijdens de workshop willen helpen:
Tijdens de workshops hebben we hier en daar praktische ondersteuning nodig (inschrijvingen administreren, thee en koffie zetten, opruimen, etc.). Mensen die hun handen uit de mouwen willen steken en het niet erg vinden hier en daar een flard van de training te missen, kunnen zich aanmelden bij Neska: neska@healingtao.info en ontvangen dan 10% korting. Let wel, er is maar een beperkt aantal mensen nodig per workshop, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
 
Korting voor docenten (in opleiding):
Mantak Chia vind het belangrijk dat docenten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, daarom krijgen docenten en docenten die in opleiding zijn 10% korting. Geef bij het aanmelden aan of je docent (in opleiding) bent en door wie je gecertificeerd bent.
 
 
Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door op de onderstaande “schrijf me in” button te klikken.
Zolang er nog plaatsen vrij zijn, kun je je van deelname verzekeren door een aanbetaling te doen van: € 25,- per workshop,
op IBAN: NL38 INGB 0003 1720 12
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Stichting Healing Tao in Rotterdam,
o.v.v. aanbetaling Mantak Chia 2017, de workshop(s) waar je aan deel wilt nemen èn je naam
Wanneer je je opgave terugtrekt kunnen we dit bedrag helaas niet retourneren.
De bevestigingsemail met alle benodigde informatie over de workshop, wordt 4 weken van tevoren verzonden.
 
 
Voor alle verdere vragen en informatie:info@healingtao.info
Hartelijke groet,
ook namens Mantak Chia en het voltallige Healing Tao team,
Wim Schermer
 
 
 

 

Mantak Chia in the Netherlands October 2017

 
We are pleased to announce that Mantak Chia is coming to The Netherlands again. It is a privilege to be able to receive your training directly from the source. We cordially invite you to participate in the various workshops:
 
 

Workshops Friday 20 October till Thursday 26 October 2017

 
lecture: in English!
Internal alchemy                                     Fri evening 20 October 2017
WORKSHOPS: in English!
Basics (emotional balance)                        Sat 21 & Sun 22 October 2017
Heal with love                                          Mon 23 & Tue 24 October 2017
Heal the brains                                         Wed 25 & Thu 26 October 2017
 
 
Underneath more detailed information:
 
 
Lecture: Internal Alchemy
Friday 20, October 2017
7.30 PM – 9.30 PM
€ 25.-
Master Mantak Chia shares the secrets of Taoist Alchemy with us. Through learning to nurture and heal oneself, a solid foundation is laid for the realization of one’s spiritual potential. By restoring the direct connection with nature around us, the subtle awareness necessary for spiritual progress arises spontaneously. Eventually, the boundaries of the physical body are transcended by the development of the soul and spirit bodies, through internal alchemical processes. Through self-healing, the healer is born. Once the energy channels, or meridians, of the body have been opened and the energies of the internal organs harmonized, this unique integrated energy becomes available to heal others. Then, by opening and connecting to the sources of energy around us, in Nature and the Universe beyond, boundless healing power becomes available for the benefit of all.
The lecture is open for everyone interested in Healing Tao.
 
Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort 
 
Workshops:
 
Basics (emotional balance)
Saturday 21, & Sunday 22, October 2017
10.00 AM – 5.30 PM
€ 270.-
 
This workshop is not only meant for beginners, It really suits people who want to strengthen their basis, and who want to experience Mantak Chia’s vibrant energy.
In the Six Healing Sounds Master Mantak Chia explains how the pressures of modern life can cause excess heat to become trapped around the organs, causing energy blockages and sickness. He teaches us how the vibrations of the Six Healing Sounds and their accompanying postures redistribute this excess heat to the cooler regions of the body, thereby stimulating and balancing chi energy and restoring the vital organs. Regular practice of the Six Healing Sounds promotes optimal health for the organs, increased sexual pleasure, emotional balance, and the prevention of illness.
The Inner Smile is the most elementary practice that forms the foundation for life in general. It focuses on gratitude and joy in the internal organs, to resolve the physical and mental tensions that can lead to illness. In Taoism negative emotions – anger, sadness, depression, fear, and worry – are seen as low-grade energy, that causes chronic disease, and steals our major life force by creating energy blockages.
The Microcosmic Orbit shows practitioners how to establish the descending yin/feminine channel of the life-force energy loop. Within Taoist systems, cultivating feminine energy has always been seen as the key to gaining balance and wholeness.
No experience with Healing Tao required!
 
De Observant, Stadhuisplein 7,  3811 LM Amersfoort 
 
 
Heal with Love (Healing Love)
Monday 23 & Tuesday 24, October 2017
10.00 AM – 5.30 PM
€ 270.-
 
 
Mantak Chia is renowned when it comes to work with sexual energy. Sexual energy is the most powerful energy source we can use, it is literally the source of life. You will learn how to cultivate, transform, circulate and store it safely and responsibly. Master Chia will teach you how to connect your sexual energy with your heart energy, so it will not only become powerful, but loving too. This workshop can help you enhance your creativity, improve your health and vitality, and intensify and deepen your intimate relationships.
With these techniques, Mantak Chia has acquired worldwide fame. Although the essence of these techniques did not change over the years, Mantak Chia continues to develop, strengthen and improve them, and will inspire us with new meditations.
The techniques he teaches are theoretically founded, simple and concrete. You will raise your moisture balance and allow your life energy to flow in abundance. In these two days you will clean up your entire system and return home with a recharged battery.
Required experience: Basics workshop (emotional balance) by Mantak Chia, or Basics by another healing tao teacher.
 
Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
 
 
Heal the Brains (Wisdom Chi Kung)
Wednesday 25 & Thursday 26, October 2017
10.00 AM – 5.30 PM
€ 270.-
 
 
This workshop builds on the previous workshop ‘Heal with Love’.
Step into the miraculous world of your brain, not only in your head, but also in your internal organs. In recent years the amount of scientific publications concerning the functioning of our brains has increased significantly. In this workshop, instead of reading about it, you can experience yourself what your brain is, and what it does.
With transformed sexual energy you not only clean up your brain cells, but you will revitalize them too. Sending in the vital energy helps to detraumatize the brainstem, and thus calms the central nervous system. The gray and white brain cells will be nourished, and will function more effectively. The contact between your brains and your organs will be strengthened, creating a better match between what you think and what you feel. The cleaning and recovery of the frontal lobe ensures that you get a better antenna for what’s going on around you.
In this workshop, you will learn how to empty your head, and increase your capacity to think, thus creating inner wisdom and vivid creativity.
Required Experience: Basics and Heal with Love by Mantak Chia, or Healing Love by another Healing Tao teacher.

Berghotel zaal 5,
Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
 
Locations:
 

Berghotel zaal 5, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
[12 minutes walk from CS Amersfoort]
 

 

De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort
[10 minutes walk from CS Amersfoort]
travel directions
 
 

  
 
Discount in case you follow more than one workshop:
If you participate in 2 workshops, you pay € 500.00 only. If you participate in all 3 workshops you pay no more than € 735.00. If you do 2 or 3 workshops, the lecture is free, though you do still need to sign up for it.
 
Discount for people who want to be a helping hand:
During the workshops we need some practical support (administering registrations, making tea and coffee, cleaning, etc.). People who want to help, and do not mind miss a tiny part of the workshop now and then, can register with Neska: neska@healingtao.info and will receive a 10% discount. Please note, only a limited number of helping hands is required per workshop, so first come, first served.
 
 
Discount for Healing Tao instructors (to be):
Mantak Chia believes it is important for instructors to keep up to date with the latest developments, so teachers, and teachers in training will receive a 10% discount. When signing up, indicate whether you are an instructor (in training), and by whom you are (will be) certified.
 
 
Signing up:
Please sign up by clicking the green “sign me up” button underneath.
With the payment of the entry fee your place is reserved.
Entree fee: € 25.00 per workshop.
You can make the payment to:
ING bankaccount of Stichting Healing Tao in Rotterdam
IBAN: NL38 INGB 0003 1720 12
BIC: INGBNL2A
Mention: entry fee Mantak Chia 2017, the workshop(s) you want to attend and your name.
Unfortunately this payment is non-refundable in case you can not attend.
The confirmation email with all necessary information about the workshop, will be sent 4 weeks prior to the workshop.
 

For further questions and information: info@healingtao.info

Best regards,
also on behalve of Mantak Chia, and the whole Dutch Healing Tao Team,
 
Wim Schermer