Alex van Galen

www.alexvangalen.com
alex@alexvangalen.com

Standplaats: Heeze, Noord Brabant.

 

Achtergrond
In Nederland kennen mensen mij vooral als de schrijver van speelfilms als Michiel de Ruyter en allerlei TV series. Maar achter de schermen mediteerde ik heel mijn leven intensief.

 

Veel meditatie, maar niet gelukkig
Ik deed vanaf 1989 Kriya Yoga onder leiding van een gerealiseerde yogi,
Paramahamsa Hariharananda (ook de Amerikaanse Tao leraar Michael Winn was een leerling van hem). Kriya yoga gaf me mooie diepe “samadhi” ervaringen, maar er ontbrak toch iets. Ik zat niet lekker in mijn vel, had allerlei gezondheidsklachten en was niet gelukkig.

 

Over mijn buik wrijven
Michael Winn adviseerde me met klem om Tao te gaan beoefenen. Ik vond het ‘over mijn buik wrijven’ eerst een belachelijke oefening, maar ik was wel meteen verkocht! Ik deed mijn Tao basis bij Marcel Gazendam en Luc Leyten en verdere stappen bij een hele rits leraren zoals Mantak Chia, Alexander Angerer, Denise Bloemen, Michael Winn, Eva van der Plas en Barry Spendlove.

 

Moeiteloos Ontwaken
Alles viel op z’n plek. Ik kreeg diepe ontwakingservaringen bij het beoefenen van de hogere technieken van de innerlijke alchemie. Ik hoefde er niks voor te doen, het ging moeiteloos. Ik besloot mijn oude leven en carrière los te laten. Ik haalde mijn teacher diploma’s bij Luc Leyten in België en begon les te geven als Tao leraar. Daarnaast schreef ik een boek over mijn spirituele ervaringen: ‘Moeiteloos Ontwaken’ (Samsara, 2021).

 

Wat is ontwaken?
Dat gevoel dat er ‘meer’ moet zijn in je leven dan dit is het begin van je
ontwakingsproces. Je beseft dat de zoveelste nieuwe relatie of baan je niet dat geluk geeft dat je zoekt. Dus ga je op zoek naar de meest pure vorm van geluk die er is. En die zit in jezelf. Daarom is er volgens mij geen betere weg naar geluk dan door je eigen lichaam. Dat doen we met de eenvoudige maar diepzinnige technieken van de Healing Tao.

 

In je hoofd zitten
Voor Westerse mensen die de hele dag in hun hoofd zitten is de Tao de meest effectieve en genezende vorm van spiritualiteit die er is. Het teveel aan mentale ‘vuur’ energie (waardoor je letterlijk een burn-out kunt krijgen) wordt in balans gebracht met verkoelende ‘water’ energie door contact te maken met je eigen lichaam en de aarde.

 

Jezelf zijn
Alleen diep in je eigen lichaam kun je echt jezelf zijn. Daar is geen plaats voor de ingewikkelde fantasieën, angsten en obsessies van je ego. Diep in je lichaam wordt het makkelijk om ‘je rugzak neer te zetten’, ofwel: om de psychologische en emotionele last die je al jaren met je meezeult echt los te laten. Als je je hoofd, hart én buik met elkaar verbindt kom je in je kracht staan. Dan kun je bergen verzetten.

 

Workshops, weekends en lezingen
Ik bied op mijn website www.alexvangalen.com online cursussen aan (de meeste in het Engels). Maar het liefst geef ik live les. Want er gaat niets boven de heerlijk inspirerende en genezende energie die je een groep ervaart. Daarnaast geef ik lezingen en mini workshops door het hele land.

healingtao.info download