Arie Schokaert

 

 

Arie Schockaert is een interdisciplinaire kunstenaar, lichaamsgerichte therapeut en docent van psycho-spirituele oefeningen. Hij begon een pad van zelfgenezing en ontwikkeling na het ervaren van persoonlijke gezondheidsproblemen en voelde zich aangetrokken om natuurgeneeskundige en lichaamsgerichte methoden van genezing en zelfontwikkeling te bestuderen en te ervaren. Methoden uit oude tradities zoals taoïsme en yoga maar ook moderne methoden zoals Bio-energetica, Biodynamic Breathwork en Nutritional Balancing Science. Door zijn ervaringen hiermee voelde hij zich gemotiveerd om deze vormen van zelfgenezing en ontwikkeling voor het verhogen van vitaliteit, gezondheid en spirituele ontwikkeling te delen met mensen.

In zijn eigen genezingspraktijk combineert hij elementen van Biodynamic Breathwork, Bio- energetica, Healing Tao en Nutritional Balancing Science op een unieke manier. In 2018 heeft hij de opleiding tot Healing Tao Associate Instructor gevolgd bij Barry Spendlove. Hij geeft wekelijks Healing Tao les en daarnaast ook regelmatig workshops. Tijdens zijn lessen en workshops is hij beschreven als betrouwbaar, geaard, oprecht en speels.

 

Arie is ook creator van Reconnective Dance, een actieve dansmeditatie waar beweging, adem en lichaambewustzijnsoefeningen gecombineerd worden met vrije expressieve dans en een eclectische mix van akoestische en elektronische muziek. Door het beoefenen van deze vorm van dans in lijn met de taoïstische en yogische principes, wordt energie gegenereerd in het lichaam en wordt het evenwicht hersteld. We voelen ons verbonden met onszelf en met het geheel.

Tijdens zijn studies in muziekproductie en compositie onderzocht hij hoe muziek kan worden gebruikt om psycho-spirituele oefeningen effectiever en toegankelijker voor mensen te maken. Deze muziek maakt hij nog steeds als ondersteuning voor individuele sessies en groepsworkshops. Hij produceert ook qigong- en meditatievideo’s die hij deelt op online platforms. Hij reist naar krachtige locaties in de natuur om deze video’s te maken zoals Kythira, een eiland in Griekenland . Met zijn Healing Tao-leraar Barry Spendlove maakt hij video’s in Noord-Wales.

 

 

schockaertarie@gmail.com

healingtao.info download