Birgit Haberkamp

bigit1

Al meer dan 25 jaar geef ik les in diverse vormen van bewegingskunst, waaronder dans en sjamanistische rituelen. Na het afronden van mijn studie als dansdocente aan de Rotterdamse Dansacademie in 1987 heb ik een Gestaltopleiding gevolgd en mij vervolgens verdiept in het werken met rituelen en sjamanistische healingtechnieken. Ik ben hierin opgeleid door Ivana Caprioli en Daan van Kampenhout.

 

Opleiding

Tijdens mijn sjamanistische training in 1996 kwam ik in aanraking met Healing Tao door Inge Maassen. De taoïstische gedachte dat je eerst goed moet gronden in het fysieke lichaam alvorens met hogere energieën te kunnen werken, sprak mij erg aan. Het leek een goede aanvulling op mijn sjamanistische pad. Maar het liep anders.

 

Al vrij snel werd duidelijk dat om goed in het lichaam te ankeren, een grondige training van meerdere jaren nodig zou zijn. Ik heb daarom mijn training in Nederland bij Ka Wah Choy en Reinoud Eleveld vervolgd. Vrij snel werd ik betrokken bij het lesgeven in de Healing Tao Technieken. Ik ben leraar met hart en ziel en maak me technieken het makkelijkst eigen door ze door te geven. Deze stap leek dus logisch en zinvol. In Duitsland volgde ik, in mijn moedertaal, de training tot Associate Instructor bij de senior instructors Renu Li en Gabrielle Euteneuer. In 2003 ben ik in Thailand door Mantak Chia gecertificeerd tot Healing Tao Instructrice. Michael Winn bracht me in aanraking met de gevorderde trainingen van de interne alchemie, de lesser, greater, greatest Kan & Li, staralchemy en congress of heaven and earth. Hierin kwamen voor mij de sjamanistische en taoïstische trainingen bij elkaar.

 

In de Healing Tao vind ik de integratie van de vele vormen van bewegingskunst, therapie en energiewerk die ik mij tot nu toe eigen heb gemaakt. Mijn zoektocht gaat erover het spirituele in de materie te verankeren. Dat betekent voor mij de verbinding met het geheel en een gevoel van eenheid in de polariteit te ervaren. En dat wat we in de lessen aan heelheid ervaren in het dagelijks leven toe te passen.

 

 

Docente Healing Tao

“We hebben allemaal redenen om te bewegen. Ik beweeg om heel te worden. Mijn levensweg gaat over het verbinden en verankeren van de fijnstoffelijke energieën in het fysieke lichaam. Hoe breng ik de hemel op aarde in mezelf?”

 

Ik geef nu dertien jaar les in de Healing Tao technieken in Utrecht en Rotterdam. En geef regelmatig zomer, voorjaars- en wintertrainingen in Noord Frankrijk. Sinds september 2011 geef ik les op mijn eigen plek ‘De Orbit’ in Driebergen–Zeist. Momenteel geef ik de gevorderde lessen (wekelijks, dagen en weekends) vooral in mijn eigen studio in Driebergen/Zeist en de trainingen voor beginners in Rotterdam in Centrum DJOJ. Het lesgeven voor groepen op maat en individuele rituelen voor het in beweging brengen van wat is gestagneerd is ook mogelijk.

 

birgit2

 

Naast mijn Healing Tao praktijk Taoworks werk ik in Rotterdam bij Codarts als dansimprovisatie- en compositiedocente met jonge circusartiesten in opleiding. Het werken met jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan prikkelt mij voortdurend om nieuwe manieren van creativiteit te ontplooien en mijn blik op het leven ruim te houden.

 

 

Certificering

Ik ben gecertificeerd in: Micro Kosmische Omloop, 6 helende klanken, Innerlijke Glimlach (M) Chi Zelf Massage Ijzeren Hemd Chi Kung (I1) Healing Love (HL) Tai Chi Chi Kung 1 (TC 1) Beenmerg Nei Kung (Healing Tao Nederland), Fusie I en Fusie II (Healing Tao Nederland)

 

 

 

Tekens in droge klei

Verdwijnen als de klei zacht wordt

Littekens op onszelf

Verdwijnen als ons innerlijk zacht wordt

Deng Ming-Dao

 

healingtao.info download