Cornelia Meienhofer

De Vos van Steenwijkstraat 13

7957 BE De Wijk

(Drenthe)

06 510 94 209

026 37 96 690

corneliataotraining@kpnmail.nl

www.creatievetaotraining.nl

“In verlangen wordt het licht geboren”

Ik ben in 1959 in Zwitserland geboren. Daar heb ik een beroepsopleiding mode, reklame en ruimtelijke vormgeving gevolgd. Daarna verhuisde ik naar Nederland en verlegde mijn aandacht naar de opvoeding van mijn vier opgroeiende kinderen. Vanaf die tijd begon een soort pelgrimstocht langs verschillende gebieden van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens die tocht heb ik vanaf 1994 verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van:

– Modelwerken en vrije vormgeving
– Spirituele psychologie en esotorische beschouwingen
– Energetisch en meditatief lichaamswerk
– Voortgezette opleiding “Kunstzinnige Counseling”

Ik train nu negen jaar Healing Tao, waarvan de laatste jaren intensief. Mijn creatieve vermogens vonden een nieuwe uitdrukking: de weg naar binnen. Zo ontvouwde zich een beeldend, kleurrijk innerlijk vermogen, en de meditaties en innerlijke reizen werden een feest. Daarnaast groeide ik en ik leerde de basis van het fysieke lichaam kennen, haar zichtbaar materiële verschijningsvorm met haar psychisch/emotionele en geestelijk/mentale eigenschappen. Ik werd een stuk completer. Mijn persoonlijke tempel is gezonder en levendiger geworden. Ik ben er eigenaar(dig) van geworden.

Terugblikkend op mijn eigen levenservaring ontdekte ik dat processen zoals veranderingen en groeimomenten, ondersteuning kunnen bieden in het zichtbaar maken van beeld en vorm. De ziel zoekt metaforen uit het sluimerend ombewuste om zich uit te drukken. Deze momenten van onbevangenheid waren verruimende ervaringen die ik graag met anderen wil delen en in mijn werk wil integreren.

Als aanvulling, omdat het leven nooit ophoudt een mysterie te zijn, ben ik bij Ursula Eireiner in opleiding gegaan om het Chakra-tekenen te leren. In verbazing zie ik dat zich nieuwe deuren voor mij openen waardoor ik met plezier de eerste stappen aan het zetten ben.

Mijn motto: De zin van het leven, is de zin in het leven.

Scholing Healing Tao:
– Healing Tao Basisinstructeur en IJzeren Hemd Chi Kung I (mei 2005)
– Kan & Li (water en vuur) bij Juan Li in Duitsland (juni 2006)
– Cosmische Chi Kung, Buddha Palm 1+2 (oktober 2006)
– Vervolgtrainingen in binnen-en buitenland (2006- heden)

Voor een overzicht van mijn huidige cursussen: www.creatievetaotraining.nl/agenda.html.

healingtao.info download