David Anakotta

Tel: 06-55917060
E-mail: david.anakotta@gmail.com

 

Mijn hele leven heb ik al een fascinatie gehad voor de krijgskunsten. Vanaf mijn twaalfde ben ik begonnen met Jiu Jitsu en toen overgestapt naar het Muay Thai Boksen. Voor mij is het altijd een zoektocht geweest naar de ware krijgskunst.

 

Mijn krijgskunsttraining begon in 1991 serieuze vormen aan te nemen toen ik Shotokan Karate ging beoefenen. Hoewel ik altijd bij leraren van hoog technisch niveau heb getraind ontbrak voor mij altijd een bepaalde diepgang in de krijgskunst. Ieder mens heeft een bepaalde kracht in zichzelf en daar was ik altijd naar op zoek in de krijgskunst. In die periode was ik nog op zoek buiten mijzelf in plaats van de kracht in mijzelf aan te raken.

 

Na enkele Karate Dan graden en (inter)nationale wedstrijdervaringen werd ik door een motorongeluk min of meer gedwongen om rustiger aan te doen. Voor mijn gezondheid, maar ook omdat ik vind dat een krijger naast de hardere vormen ook de zachtere vormen van krijgskunst moet bestuderen, ben ik in het jaar 2000 met Tai Chi en Zen begonnen.

 

Door mijn ervaringen in de krijgskunst is mijn interesse in de geneeskunde gegroeid. Ik had honderden manier geleerd om mensen uit te schakelen en op een gegeven moment was het gewoon de tijd om te leren om mensen te helpen genezen.

 

In 2002 ben ik begonnen met de opleiding tot shiatsu therapeut, die ik in 2005 heb afgerond. Mijn honger naar kennis was echter nog niet gestild, waarna ik vlak erna een medische basis opleiding heb afgerond. Op dit moment ben ik nog steeds aan het studeren en wel de studie fysiotherapie.

 

 

Tijdens mijn shiatsu opleiding kwam ik in aanraking met Healing Tao. Volledig onwetend wat Healing Tao precies inhield werd mijn nieuwsgierigheid in eerste instantie gewekt door de theoretische inhoud, die op dat moment volledig aansloot bij mijn shiatsu opleiding.

 

Naast het theoretische gedeelte was er bovendien een gevoel in me die me vertelde dat ik hier naartoe moest, waardoor ik voor mijn allereerste Healing Tao training bij Reinoud Eleveld terechtkwam. Het voelde als thuiskomen, want alles wat ik had geleerd en tot dan toe had ervaren kon ik met de Healing Tao integreren tot één geheel. Vanuit het oogpunt van de krijgskunst was het voor mij het laatste puzzelstukje waarnaar ik op zoek
was. Om verder mijn energetische werk compleet te maken ben ik in 2006 ingewijd tot Shambhala Reiki Master.

Full size image

Momenteel geef ik Tao en T’ai Chi Chuan lessen in Grubbenvorst.

 

healingtao.info download