Denise Bloemen


Denise met Mantak Chia

Telefoon: 040-2856664
Website: www.healingdao.nl
E-mail: denisebloemen@onsmail.nl
 
Healing Tao instructrice sinds 2005

Geboren en getogen in het Katholieke Zuiden in 1935,  ging ik na mijn H.B.S. b een opleiding doen in Amsterdam. Ik haalde mijn diploma Heilgym Massage en Fysiotechniek,
wat later samen Fysiotherapie werd.
Daarna werkte ik in verschillende ziekenhuizen en had een particuliere praktijk.
In Amsterdam ontmoette ik mijn huidige man en het verschil in godsdienst wekte mijn interesse in verschillende spirituele stromingen. Ik voedde samen met mijn man 3 kinderen op en verhuisde naar Geldrop.

 
Na meer dan 50 jaar mensen, hun habitus en hun motoriek bekeken te hebben, kwam ik tot een aantal conclusies. Ook de natuur heeft mij een handje geholpen door mij te confronteren met ernstige, in mijn jeugd ontstane,  rugproblemen en mij een reden gegeven met mezelf te experimenteren. Dit gaf mij zeer fundamentele  kennis en ervaring van hoe  ik alles doe: dagelijkse bezigheden, sport, welke training dan ook die ik met mijn lichaam  uitvoerde.
De pijn verdween, de rug rechtte zich en ik kon en kan weer normaal functioneren.
 

Als tegen je gezegd wordt: “ontspan je spieren”  wil  dat nog niet zeggen dat je dit ook in je lichaam waar kunt maken. Datzelfde geldt voor: “beweeg vanuit je skelet”, “plaats je beweging en je ademhaling”, etc. Het bewegen verplaatste zich gaandeweg van vóór, boven en buiten, naar achter, beneden en binnen.
 
In mijn weekenden wil ik de cursisten laten ervaren hoe dit alles werkt, dus uit het hoofd,  in het lijf.
 
Aalt Aalten, een leraar uit een Japans systeem  heeft mij het belang doen inzien van je geest in je lichaam brengen en welk een kracht daarvan uitgaat op lichamelijk, emotioneel, en spiritueel gebied.
 

Na veel omzwervingen in allerlei systemen ben ik TAO Teacher geworden en heb daar  in het oude chinese systeem vele dingen ontdekt die ik zelf ook al ontdekt had. Het was een feest van herkenning en uitbreiding van ervaring.
 
Naast Fysiotherapie en Healing Tao, heb ik een opleiding Chinese Heelkunst en Tuina gedaan. Ik ben in  Reiki 3 ingewijd en heb Emotioneel Lichaamswerk gedaan.
 
Ik ben  gecertificeerd  in  Chi Nei Tsang  (orgaan-massage) door Anette Derksen, bij wie ik mijn eerste TAO lessen volgde. Verder deed ik Chi Nei Tsjang workshops bij Renée Navarro  en Giles Marrain.
Getraind  ben ik in Healing Tao door Reinoud Eleveld, Kah Wah Choy, Inge Maassen en Birgit Haberkamp, met verdiepende trainingen bij Michael Winn, Juan Li en René Navarro
 

Ik geef privé massages, Chi Nei Tsjang (orgaanmassage), Tuina en “reconnective” energetische behandelingen. Ik heb level 3 en kan reconnecten, d.w.z.: díe energetische lijnen in je lichaam leggen waardoor een verbinding  tot stand komt tussen de energiebanen van je lichaam die van de aarde en het universum. Verder geef ik mijn cliënten TAo oefeningen mee en oefeningen voor lichamelijk Gevoelsbewustzijn.
 
De behandelingen hebben invloed op lichamelijk, emotioneel, psychisch en spiritueel terrein.
 

Specialisme: Het lichaam, de bewegingen ervan en de motoriek bewust maken: Lichamelijk aarden. Ik geef mijn weekenden “Lichamelijk Gevoelsbewustzijn” in Utrecht en Den Haag en op aanvraag ook elders in het land.
 

Nothing is so Strong as Gentleness
Nothing is so Gentle as real Strength

healingtao.info download