Ernestine van Lynden

Toen ik in 2002 in contact kwam met de Tao–Healing, raakte me dat enorm. Dit was iets waar ik meer van wilde ervaren en weten. De eerste lessen bij Birgit Haberkamp waren een thuiskomen, en mijn enthousiasme (en vertrouwen) groeide. Alles wat ik tot nu toe had gedaan, op mijn zoektocht naar persoonlijke zelfontwikkeling en naar genezing – ook vanuit professionele belangstelling, kwam hierin samen. Na die eerste lessen zijn er nog vele gevolgd en tot op vandaag blijf ik me ontwikkelen door het volgen van cursusdagen. Tao Healing blijft me inspireren. Mantak Chia heeft dit rijke systeem naar het westen gebracht en daar is het door hem, Michael Winn, Juan Li en anderen verfijnd en verder ontwikkeld.

Ik vind het prettig dat de Tao Healing start met een gedegen basistraining, gericht op fysiek gezond en emotioneel stabiel stevig op de aarde staan (met een glimlach). Daarna is er een rijkdom aan mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Het complete systeem biedt veel stappen om de eigen wijsheid te laten groeien.
Maar alles op zijn tijd, geen snelweg, maar een rustige gestage weg met hobbels en plezier waarbij je zelf het tempo bepaalt, naar……. misschien “volledig op aarde aanwezig zijn met alles wat er is”.

In 2011 ben ik van Utrecht naar Dieren verhuisd, een prachtige omgeving met uitgestrekte bossen én de rivier de IJssel. Hier is de natuur heel dichtbij. Mijn droom is om die steeds meer in mijn lessen te integreren.

Sinds 2000 geef ik lessen Qi Gong. Tao Healing heeft daarin een steeds grotere plek gekregen.
Mijn lessen zijn een uitnodiging om met je eigen energie te werken. Om jouw energie steeds vanzelfsprekender op een meer natuurlijke manier te laten stromen. En die al doende te vergroten.
Je zult onderweg de vrijheid en ruimte in je zelf ontdekken. Je gaat de uitnodiging voelen om je te verbinden met je directe omgeving (o.a. de natuur) en ook met het grotere geheel (de kosmos). Je zult vanzelf merken, dat je draagkracht groter wordt en je makkelijker in het leven staat.
Ik geef met veel plezier les en laat me graag inspireren door wat iedereen meeneemt, en de vragen die boven komen drijven. Lesgeven is voor mij een continue bron van ontwikkeling, waar ik dankbaar voor ben.

 

Achtergrond/opleidingen

Naast het lesgeven ben ik al jaren werkzaam als fysiotherapeute en adem-ontspanning-therapeute. En ik ben dankbaar voor alle opleidings- en trainings-dagen die ik heb mogen volgen bij Birgit Haberkamp, Inge Maassen, Robert Peng, Michael Winn, Mantak Chia, Juan Li en Barry Spendlove.

 

In 2014 ben ik gecertificeerd als Healing Tao Instructor door Barry Spendlove en Inge Maassen.
Andere opleidingen: Acupunctuur (EUTCM 3 jaar), medische Qi Gong Antwerpen (2 jaar), Mobilising Awareness / Feldenkrais, Psychodynamisch Lichaamswerk.

Mijn website is www.vitaalenontspannen.nl

 

 

healingtao.info download