Fransje Bannenberg

BODYenTAO™
creatrice, facilitator en spiegeloog
Tel: +31 20 624 81 04

Mob: +31 6 28 780 783
E-mail: youknow@freedom.nl

Gedreven door een diep verlangen
om te onderzoeken
‘wat is waar en wat is niet waar’
leid ik mijn Leven.

Tijdens mijn eenjarig verblijf in 1987 in Amerika bij de illustere macrobiotische leermeesters Michio en Aveline Kushi in Boston, kreeg ik een boek in handen met de titel: ‘Transformatie van onze Vrouwelijke Sexuele Energie’, geschreven door Mantak Chia en Michael Winn, en geïllustreerd door Juan Li. Spontaan was ik diep geraakt door een innerlijke herkenning van de wijsheid, de oefeningen en meditaties van de Healing Tao.
Sindsdien onderzoek ik vol enthousiasme de relatie tussen onze innerlijke  alchemie en de natuur om ons heen, en in 1992 was ik door Mantak Chia in New York State, USA, gecertificeerd tot Healing Tao instructeur.

En verder…

Na een wild en turbulent leven met veel drank en drugs en hard werken in de filmwereld, kwam mijn persoonlijke omkeer toen ik er bijna aan dood ging in 1983. Hoe en wat te veranderen? In het begin wist ik niet eens wat en waar ik het zoeken moest. Maar mijn diepste verlangen naar zowel kennis als ook iets onbenoembaars was weer gewekt en daardoor kwam er van alles op mijn vaak internationale pad.

Nu kook ik, al sinds 1984, graag op een heerlijke, preventieve en helende manier. Ik hou ervan hoe mijn lichaam voelt door het eten van natuurlijk ‘slow food’. Ik voel me hierdoor op vele niveaus aangeraakt. Niet alleen lichamelijk door wat ik eet, maar ook op een filosofische en spirituele manier. En door de jaren heen voelt mijn hart zich vanzelf uitgenodigd tot een steeds diepere verbinding met alles om ons heen.

Geboren en getogen in Amsterdam Holland, heb ik op mijn vaak intercontinentale reizen, vooral in Amerika genoten van de vele mogelijkheden en het grote aanbod op het zelfhelende vlak: van oeroude klankmeditaties en Native American wijsheid, tot moderne geweldloze contactoefeningen.
Van alle leermeesters die ik de laatste 25 jaar heb mogen ontmoeten, leerde ik van Michio Kushi, dat ‘in onze eindeloze droom naar Een Vredevolle Wereld we altijd samen zijn’,  van John Cage om ‘te luisteren naar de compositie van dit moment’, van Osho ‘JA!’ zeggen, en van Willem de Ridder om  ‘alles van harte te verwelkomen’.

 Specialisme

Fransje (1950) geeft al sinds 1992 les in Chi Kung en meditatie.
Haar BODYenTAO™ Praktijk staat voor een integratie van Tao, Zen, MacroBiotiek, Yoga en Sjamanisme met huidige psychologie, wetenschap en filosofie.

Het doel van haar lesgeven is de integratie van traditionele en universele wijsheid met ons dagelijks bestaan en om volop en bewust met compassie te leven. Haar klassen kenmerken zich door een intieme openheid, vreugde, speelsheid, zelfontdekking en magische verrassingen.

Fransje specialiseert zich in Healing Tao, Primeordeal Chi Kung, Bodywork, Vijf Elementen Voedingleer, Meditatie, Droomwerk, Orgaan Opstellingen en Deep Speed Connect oefeningen.
Zij is een expert in gedachtenonderzoek, de ‘Angel eruit halen’, en  KernTransformatie. Privé-sessies of sessies per ‘TeleTao’- telefoon behoren ook tot de mogelijkheden.

healingtao.info download