Guido Kwikkers

Tel. 06 53873609
Website: www.tao2work.nl
E-mail: info@tao2work.nl

Healing Tao instructeur sinds 2011

 

Guido is aanvankelijk opgeleid tot leraar wis- en natuurkunde. Na deze opleiding heeft hij een jaar rondgereisd in India, Nepal en Sri Lanka. Het was daar en toen dat zijn eerste interesse in andere levensstijlen en religies dan de westerse, werd gewekt. Deze belangstelling is nooit meer weg gegaan. Aanvankelijk door veel zelfstudie en het lezen van boeken, later gevolgd door persoonlijke ervaringen, is die belangstelling steeds verder gegroeid. Het was echter pas in 2001 dat hij in aanraking kwam met de zo praktische Healing Tao en dat hij -na aanvankelijke scepsis- zich helemaal verbond met deze zienswijze op het leven. Voor het eerst werden alle verhalen en theorieën vertaald in concrete oefeningen en meditaties die duidelijk volgbaar en voelbaar waren. Nadat hij in 2010 last kreeg van reuma en ontdekte dat de Healing Tao hem vrijwaart van de pijn en negatieve effecten van deze ziekte, besloot hij om ook les te gaan geven.
Nu gebruikt hij steeds vaker de taoïstische kennis en wijsheid binnen zijn dagelijkse advies- en coachingspraktijk. 

 

Opleiding en loopbaan
Na de leraren opleiding en een jaar in het onderwijs, moet Guido vervangende dienst doen. Hij komt hierdoor in het communicatievak terecht. Na verschillende werkgevers en communicatieopleidingen begint hij in 1996 voor zichzelf als communicatie- en organisatieadviseur.
Na een opleiding tot coach in de Zelf Kennis Methode begeleidt hij nu regelmatig ook individueel cliënten bij zelfonderzoeken. 
In 2008 begint hij de driejarige opleiding van het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). In de zomer van 2011 werd hij in Frankrijk bij Fabienne Flamand associate instructor binnen het systeem van de Healing Tao.

healingtao.info download