Jan-Roland Vergeer

Telefoon 06-22375552

E-mail:  janroland@vdfvergeer.com
Website: onder constructie
“Als je ‘s morgens wakker wordt, Pooh”, zei Piglet op het laatst, ”wat denk je dan als eerste bij jezelf?”
“Wat krijg ik op mijn boterham?” zei Pooh. “En jij, Piglet,
wat denk jij bij jezelf?”
“Ik zeg tegen mezelf, ik ben benieuwd wat ervandaag allemaal voor spannends gaat gebeuren”, zei Piglet.
Pooh knikte bedachtzaam. “Precies hetzelfde,” antwoordde hij.

“Wat is dat?” zei de hardnekkige gast van zoëven
“Wijsheid van een Westerse Taoïst, antwoordde ik.
“Het klinkt als iets uit Winnie-the-Pooh” zei hij.
“Dat klopt”, zei ik.
“Maar dat gaat niet over het Taoïsme”, zei hij.
“O, jawel”, zei ik weer. “Niet waar”, zei hij.
“Waar denk jij dan dat het over gaat?”, vroeg ik hem.
“Het gaat over dat koddige beertje dat zo’n beetje rondloopt, gekke vragen stelt, liedjes verzint en allerlei avonturen beleeft, zonder ooit maar een beetje degelijke kennis op te doen
of ook maar iets van zijn nogal argeloze vrolijkheid te verliezen”, zei hij.
“Daar gaat het over”. “Precies hetzelfde”, antwoordde ik.”
(Benjamin Hoff, The Tao of Pooh)
Wijsgeer Pooh toont ons een belangrijk element van de TAO: Het principe van P’u: het onbesneden houtblok. In het Chinese karakterschrift betekent P’u kort samengevat iets als ongekapt hout. Je zou het ook kunnen vertalen als:  ‘dingen in hun natuurlijke staat’. Dingen in hun simpele, natuurlijke, staat herbergen hun eigen, natuurlijke kracht. Dit is waar we in de TAO naar streven.
Jan Roland Vergeer:
‘Dingen in hun natuurlijke staat beleven, ‘de natuur’ is de krachtigste inspiratiebron die mij inspireert om het pad van de Tao te bewandelen.
In 1996 kwam ik in aanraking met de Healing Tao van Mantak Chia. Over een periode van enkele jaren trainde iklangere perioden intensief bij Mantak Chia en bij William Wei (een senior instructor) in de Tao Garden (het trainings- en opleidingscentrum van Mantak Chia in Thailand). In 1999 behaalde ik daar mijn certificaat als TAO Instructor. Daarna  assisteerde ik de Nederlandse Healing Tao-docent Reinoud Eleveld en in 2000 begon ik zelf met lesgeven in Utrecht.
Door deze intensieve trainingsjaren was mijn leven intussen compleet veranderd. Zowel in mijn privéleven als in mijn werk gooide ik het roer om. Langzamerhand vond ik een betere  balans tussen mijn hectische werkleven en mijn persoonlijke ontwikkeling en welbevinden.
Achtergrond: Healing Tao, TaiKiKen, Chi Nei Tsang
Naast mijn werk als interim manager bleef ik lesgeven in de Healing Tao en bleef ik ook zelf trainen. Ik bekwaamde mij in nagenoeg alle technieken in de Healing Tao: de basistechnieken, IJzerhemd 1 en 2,Tao Yin 1 en 2, Fusie 1, 2 en 3, Healing Love, Beenmerg Nei Kung, Tai Chi Chi Kung 1, Wisdom Chi Kung en Cosmic Healing en Lesser, Greater en Greatest  Kan en Li. Ik trainde vooral bij Reinoud en later ook  bij Juan Li, Michael Winn en Birgit Haberkamp.
In 2003 kwam ik in contact met de Krijgskunst TaiKiKen, die al ruim dertig jaar door Ron Nansink wordt beoefend en op zeer inspirerende wijze wordt overgedragen (zie ookwww.martrix.org). Sindsdien bekwaam ik mij verder in deze krijgskunst en pas ik de inzichten en ervaringen ook toe in mijn in mijn dagelijkse werk. Het geeft extra structuur, balans en gronding bij wat ik dagelijks doe en maakt het voor mij  makkelijker om met lastige situaties om te gaan en mensen te steunen in hun eigen kracht te komen en te blijven.
Sinds begin 2010 volg in bij Annette  Derksen de opleiding Chi Nei Tsang, om mij te bekwamen in deze alchemistische massage techniek.
Trainingen:  Verbinding en bezieling.
Momenteel  geef  ik individuele TAO training. Ik begeleid individuen, zowel in werk- als privé-situaties,  door middel van coaching.  Ook begeleid ik teams in veranderings-processen binnen organisaties en instellingen.
Ik steun graag mensen om samen met hen weer de verbinding met hun eigen oorsprong, hun ziel, te vinden, zodat zij leren zichzelf weer heel te maken en zelfstandig hun eigen pad ‘met het hart’ te lopen. Hierbij maak ik niet alleen gebruik van mijn taoïstische en bedrijfskundige ervaring en -kennis , maar ook van andere technieken die ik zelf beheers of inzet  in samenwerking met anderen, zoals onder meer hartcoherentie, quantum-respons en bedrijfsopstellingen.

healingtao.info download