Johanna Houbolt

 

Tel 06-48336414  
e- mail: johannahoubolt@centrum-kenko.nl
www.centrum-kenko.nl

 

Na op jonge leeftijd met yoga gestart te zijn, ontdekte ik in 1982 aikido en zen meditatie, waar ik intensief mee bezig ben geweest. Ik zocht verder  naar verdieping in de Chinese geneeskunde, studeerde shiatsu en acupunctuur en kwam zo op het pad van de Tao. Ik ben gestart bij Inge Maassen. Door de meditaties ging de theoretische kost die ik voor de Chinese geneeskunde moest leren, leven. Ik kon nu  voelen hoe de meridianen liepen en contact maken met organen en hun emoties. Ontdekte meer mogelijkheden, het belang van het bouwen aan een stevige basis in het lichaam, hoe dat  rust geeft en spirituele openheid.
 
Het was altijd mijn wens om mijn oorspronkelijke opleiding, sociale pedagogie en speltherapie te combineren met de inzichten die ik opdeed in de Chinese geneeskunde en meditatie. Healing Tao geeft mij heldere handvaten om in verschillende groepen en situaties toe te passen en biedt veel mogelijkheden om mee te spelen.
 
Het thema Embodyment speelt een belangrijke rol in mijn werk, ik werk veel met onrustkinderen, mensen in de psychiatrie, en mensen met een lichamelijke handicap. Healing Tao technieken maken het mogelijk stap voor stap de stevigheid en de veiligheid van het lichaam weer te leren ervaren.
 
De naam van mijn praktijk Kenko betekent letterlijk: het onderhouden van het gebouw, het huis. Het lichaam is ons huis, waarin wij wonen gedurende ons aards bestaan.
 
Ik geef Healing-Tao basistrainingen en Tao Yin voor zowel gewone groepen als voor groepen mensen met een psychische of lichamelijke uitdaging. Op aanvraag kunnen trainingen Chi-gong voor kinderen of voor leerkrachten gegeven worden.
 
In mijn praktijk Centrum Kenko werk ik individueel met volwassenen en kinderen met acupunctuur en Shiatsu therapie. In combinatie met Chi-gong adviezen. Ik ben geregistreerd lid van vereniging Zhong, daardoor worden consulten door een aantal ziektekostenverzekeraars vergoed.

healingtao.info download