Nikki Broos

Nikki Broos foto body-mind tao

E-mail: bodymindtao@gmail.com

 

Nikki Broos woont met haar twee kinderen in het hart van Amsterdam. Haar kinderen zijn haar spiegel. Naast het ervaren van intimiteit en liefde heeft het moederschap  haar nog meer bewust gemaakt en geconfronteerd met haar eigen onmacht en beperking.

 

In 2004 kwam de Healing Tao op haar pad. In het begin was er weerstand, er gebeurde bijna niets dacht ze. Het feit dat ze de lessen met een glimlach verliet maakte dat zij toch trouw bleef komen. Healing Tao leerde haar dat de buitenwereld en de natuur, hetzelfde is, als de binnenwereld, de natuur in jezelf. Grenzeloos en vol met tegenstrijdigheden. Ze leerde haar emoties te plaatsen en te laten. Het contact met haarzelf veranderde en daardoor het contact met de wereld om haar heen. Een goed leven is een vol leven, alles inclusief.
Onder begeleiding van verschillende leraren trainde zij 6 jaar. Healing Tao werd een rode draad in haar leven, er was zoveel te leren, te ervaren en tegelijkertijd sloeg de twijfel toe; In hoeverre werd zij afhankelijk van de training? Werd het een constructie om te overleven? Haar oude valkuil, de beste leerling te willen zijn, maakte dat ze in 2010 besloot te stoppen. Tao is een pad dat je alleen bewandelt. De Taoïstische leer diende in haar optiek niet alleen geleerd maar vooral geleefd te worden. Zo leerde zij in 2011 een nieuwe liefde toe te laten in haar leven, in haar hart. In rustig liefdevol vaarwater ontstond het verlangen om de Heling Tao te delen en te doceren. Op haar verjaardag, op 10 maart 2013 werd zij na een aantal prachtige dagen en intense training in Wales door Barry Spendlove gecertificeerd Universal Tao Associate Instructor.

 

Haar achtergrond: Nikki Broos werd in 1967 in Almelo geboren. Na de middelbare school behaalde zij haar diploma aan de opleiding Dramatherapie in Nijmegen en de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Ze was verbonden aan diverse dans en theaterproducties en had daarnaast een fotogalerie. Momenteel is zij mede-eigenaar van een financieel administratiekantoor voor Kunstenaars en Creatieveling.
 

healingtao.info download