Healing Tao Basis

 

Door uitgekiende oefeningen (Chi Kung of Chi Kung) en meditaties leer je op een respectvolle manier de aandacht naar binnen te richten en de diverse verschijningsvormen van energie gewaar te worden en te verfijnen.

 

Je leert een stroom van helende levensenergie (Chi of Qi) op gang te brengen, blokkades en spanningen losser te maken en de meridianen (energiekanalen) te openen. Zo maak je je organen en weefsels schoon en ontstaat er zowel fysiek als emotioneel meer balans.
Je leert de Chi in je lichaam te beheren, te centeren en te aarden en je leert voorkomen dat vitale energie weglekt.
De structuur van het lichaam wordt hersteld en versterkt om ontspannen maar toch stevig in het leven te kunnen staan.
Je leert werken met een innerlijke glimlach, de ontspannen intentie waarmee we richting kunnen geven aan energie. Deze vaardigheid gebruiken we in de hele verdere Healing Tao training om de processen van innerlijke alchemie in gang te zetten.

 

Herstelcursussen

De Herstelcursus is een bijzondere vorm van de basis Healing Tao. Het is bedoeld voor mensen die in een herstelfase extra energie kunnen gebruiken en voor mensen met chronische vermoeidheidsklachten, ziekte of pijn. Het tempo ligt lager en in de manier van werken wordt rekening gehouden met beperkingen. Er is extra aandacht voor het ontwikkelen van je helende vermogen.

 

Voor alle vervolgtrainingen is kennis en vaardigheid in de basistechnieken noodzakelijk.

 

Toegepaste technieken

Innerlijke Glimlach – Zes Helende Klanken – Kleine Hemelse Kringloop – Training van de bekkenpoorten – Warmen van de Stoof – De drie vuren – Vier pompen – Gouden Ei – IJzerenhemd – Psoas-oefeningen

 

Tekst: Arri Berghout en Inge Maassen

 

 

healingtao.info download