Structuur en Centering

Trainingen voor de structuur en centering van het lichaam

Behalve “Lichamelijk Gevoelsbewustzijn”, zijn onderstaande trainingen door Mantak Chia ontwikkeld en vormen ze meesttijds onderdeel van alle lessen. Verschillende instructeurs vinden het prettig en zien het nut van af en toe een puur fysieke training aan hun programma toe te voegen, waardoor je deel kunt nemen aan een IJzerenhemd-dag, een Tao Yin- of een Tantien Chi Kung weekend.

 

IJzerenhemd Chi Kung
Via een aantal uitgekiende houdingen leer je de structuur van het lichaam via de botten, gewrichten en pezen te herstellen en te versterken. Deze structuur geeft het lichaam kracht en stevigheid terwijl de organen zacht en ontvankelijk blijven.

 

Tai Chi
Mantak Chia heeft drie korte vormen van Tai Chi ontwikkeld. De Healing Tao principes kunnen hiermee “in beweging” beoefend worden. Het werken vanuit je basis in de tantien, het steeds “in structuur houden” van botten en pezen, het gebruikmaken van de energiepompen in de ruggengraat; dit alles wordt in Tai Chi geïntegreerd toegepast. Tai Chi versterkt de aarding, de interne kracht en de energiestroom in de kanalen.

 

Tao Yin
Zittende en liggende oefeningen die de spieren en pezen stretchen, en het lichaam ontgiften en vitaliseren. Ze openen de gewrichten en diverse energiepoorten. Vooral in bekken, buik en onderrug wordt ruimte, rust en interne kracht gebracht.

 

Tantien Chi Kung
Je versterkt het buikgebied als krachtbron van het fysieke lichaam en als belangrijk energiecentrum. Met verschillende “Dier”-vormen creëer je “Chi-druk”, een zacht en stevig Chi-veld wat gecreëerd wordt door ondehuidse druk uit te oefenen; dit vormt een beschermlaag tegen de impact van andere mensen, maatschappelijke “druk” en straling. Geweldige voorbereidingsvorm ook voor Tai Chi.

 

Lichamelijk gevoelsbewustzijn
In deze training ga je ervaren hoe spieren zich ontspannen, waar bewegingen geplaatst moeten worden en op welke wijze gewrichten zich kunnen openen, dit alles om ruim baan te geven aan de energiestromen en processen die het lichaam stimuleren en activeren. Doel: In je eigen kracht komen wat je Lenig- Gevoelig en Beresterk maakt.

healingtao.info download