Josta Onneweer

 

Tel: 010 – 465 04 53
E-mail: josta2006@hetnet.nl
Healing Tao instructrice sinds 2007

 

Ooit ben ik begonnen met het beoefenen van T’ai Chi Chuan in verband met fysieke klachten. Ik had veel profijt van de T’ai Chi door de ontspanning en bewustwording die het teweeg bracht. Vanuit het T’ai Chi apprenticeship in 1998 (docentschap) kwam ik in aanraking met meditatie. Toch bleef ik zowel fysiek als spiritueel zoeken naar een aanvulling op mijn T’ai Chi. Door het volgen van qigong lessen en vervolgens een opleiding tot Taoïstisch Qigong docent (2002 – 2004) heb ik de fysieke aanvulling goed gevonden. Mijn eerste kennismaking met de Healing Tao meditaties was bij Inge Maassen. Ik kon toen nog niet de helft bevatten van wat er gebeurde, maar had wel het gevoel van ‘hiernaar was ik op zoek, dit zijn de meditaties waar ik iets mee kan.’

 

Lesgeven is voor mij het doorgeven van kennis en ervaring: hierdoor ontstaat ruimte om nieuwe dingen te leren en die vervolgens weer door te geven. Dit ontvangen en doorgeven spreekt mij erg aan.

 

Het bezig zijn met qigong en meditatie verdiept en verbreedt mijn eigen groei en transformatie. Het helpt mij op mijn weg naar bewustwording. In praktische zin betekent dit dat ik meer ontspannen in het leven sta. Dat merk ik bijvoorbeeld in de manier waarop ik nu tegen de wind in fiets, of zware dingen sjouw. Maar ook hoe ik nu de gedachtestroom in m’n hoofd tot rust kan brengen en emoties niet met mij op de loop gaan.

 

Sinds 2010 volg ik de 5-jarige opleiding Jungiaanse analytische therapie. Dit geeft mij inzicht in hoe innerlijke processen een rol spelen in het leven van alledag. De Jungiaanse therapie heeft als uitgangspunt, dat echte verandering berust op harmonie tussen de innerlijke belevingswereld en de buitenwereld. Die verandering is te bereiken door intuïtieve bewustwording. De mens staat daarbij centraal. Een combinatie van een therapeutisch gesprek en Tao technieken kan een extra verdiepingsslag geven.

 

Tegenwoordig combineer ik mijn werk als fysiotherapeut met het geven van meditatietraining en individuele begeleiding bij vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

 

Ik geef wekelijks les Qigong en Healing Tao in Rotterdam.
Informatie: Josta2006@hetnet.nl of 010 – 465 04 53

www.deborrelendebron.nl

healingtao.info download