Trainingen

 

Het Healing Tao systeem

Hieronder zie je in een schema hoe het Healing Tao systeem is opgezet. Op welk niveau je ook traint, in elke les krijg je met verschillende aspecten te maken:

 

– op fysiek niveau met de warming-up en structuur-oefeningen, 
– op emotioneel niveau met het in balans brengen van je emoties,
– op mentaal niveau met het creëren van focus en concentratie,
– op spiritueel niveau met de kunst van het “ervaren van alles wat er is.”

 

In deze zorgvuldig opgebouwde structuur kunnen door de jaren heen steeds diepere lagen in onszelf bereikt worden.

 

 

 

Elke Healing Tao-instructeur geeft anders les
Aangezien elke taoïst een individueel pad bewandelt, waarop hij of zij zich zo natuurlijk mogelijk tracht te bewegen, is er geen strikt voorgeschreven lesmethode te hanteren. De toegepaste technieken in elke cursus (cursief gedrukt bij elk onderdeel), worden door iedere instructeur behandeld. Hóe een instructeur deze plaatst in de tijd, is een eigen keus. Sommigen geven de Basis bijvoorbeeld in vier weekends, anderen in zes; sommigen geven een Basisjaar in wekelijks lessen (24-40 keer), anderen verzorgen nog een extra verdiepingsjaar voor deze techieken. Doordat elke training op alle lagen van jezelf doorwerkt, zul je merken dat je juist bij herhaling van een training de stof steeds dieper kunt ervaren.

 

Wisselen van instructeur
Wanneer een instructeur je aanspreekt, is het goed om je één of twee jaar aan deze man of vrouw te houden; zeker na twee jaar is het interessant om eens te kijken bij wie je nog meer zou kunnen trainen; je kunt een open les volgen bij iemand om eens te gaan voelen, maar de meeste instructeurs hebben ook één of meerdere specialiteiten. Misschien spreekt een bepaalde verdiepingscursus je ook sterk aan. In overleg met je eigen instructeur kun je zo een plek vinden waar een aspect belicht wordt dat voor jou speciaal belangrijk is.

 

Visie, Missie en Doelstelling

healingtao.info download