Wisdom Chi Kung

 

Wisdom Chi Kung I
 

Een kennismaking met de verschillende onderdelen van de hersenen en hun energiekwaliteiten. Wanneer werd het reptielenbrein ontwikkeld, en wat doet het nog altijd in haar huidige vorm van Hersenstam; hoe ontwikkelden de zoogdier-hersenen zich en in welke zin zijn deze kleine hersenen nog altijd van essentieel belang voor ons; wat is de intrinsieke mens-kwaliteit, die in de grote hersenen vorm krijgt? Door gebruik te maken van de energie van de onderste en middelste tantien (buik- en hartcentrum), én de mingmen leer je de hersenen voeden, in balans brengen, creatiever maken en bewust.

 

“In het hoofd zijn” krijgt zo een heel andere kwaliteit dan het gepieker van de monkey mind. Het Chinese verhaal “Reis naar het Westen” over de avonturen van Koning Aap, kun je zien als een metafoor voor dit proces.

 

 

Wisdom Chi Kung II
 

In het tweede deel van de Wisdom Chi Kung, wordt er gekeken naar de manier waarop de drie verschillende typen hersenen met elkaar kunnen samenwerken – en wat hun verbinding is met de zgn. “buikhersenen” en de “hersenen” in de organen. Verder wordt diep ingegaan op de functie van de amygdala’s, die essentieel zijn in het bewust “aanklikken” van de hersenen, opdat we ons denken onder ons beheer hebben en minder en minder worden beheersd door gedachten-associaties.
 

Waar de hersengolven worden belicht, wordt duidelijk welke hersenen bij welke “golven” worden aangesproken, en hoe je de hersenen en het lichaam als radar van de omgeving kunt gebruiken, ongeveer zoals de walvissen en de dolfijnen dat kunnen.

 

Toegepaste technieken:

Structuur van de hersenen – Meditaties voor de hersenstam, de kleine hersenen, het limbisch systeem, de grote hersenen

healingtao.info download