Mantak Chia

For English, click here or scroll down

Meld je aan

Mantak Chia in Nederland
15 – 20 November 2019

Kom trainen bij de meester van de Interne Alchemie.
Ervaar zelf de rijkdom en wijsheid van deze eeuwenoude traditie.

Mantak Chia komt regelmatig naar Nederland om persoonlijk de formules van de Taoïstische Alchemie door te geven. Het is bijzonder om de Healing Tao uit de eerste hand te leren, en vooral om het krachtige energieveld van Mantak Chia te ervaren. Een unieke gelegenheid om de basis en de verschillende verdiepende stappen in één week te volgen.

De workshop Basis Healing Tao is voor iedereen toegankelijk. Heb je de Basis gevolgd (tijdens dit weekend of bij een Healing tao docent),  dan kun je ook deelnemen aan de andere twee workshops: Dantien Qigong & Iron Shirt en  Golden Elixer Qigong.

Programma

 

Lezing
Interne alchemie                                               vr avond 15 november 2019

Workshops

Basis Healing Tao (emotionele balans)               za 16 & zo 17 november 2019
Iron Shirt  Qigong                                             ma 18 november 2019

Dantien Qigong                                                  di 19 november 2019

Golden Elixir Qigong                                          wo 20 november 2019

De voertaal tijdens het hele programma is Engels!

Hieronder volgt gedetailleerde informatie:
 


Lezing

Interne Alchemie
vrijdag 15 november 2019
19:30 – 21:30 uur
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 25,=

Master Mantak Chia vertelt ons over de geheimen van de Taoïstische alchemie. Jezelf leren koesteren en te helen legt een solide basis voor de realisatie van je spirituele potentieel. Door het herstel van de directe verbinding met de natuur om ons heen, ontstaat het subtiele bewustzijn dat nodig is voor spirituele groei. Uiteindelijk worden de grenzen van het fysieke lichaam overstegen. Je kunt jezelf helen door het aanleren van interne alchemistische processen. Kun je jezelf helen dan komt dat ook ten goede van de mensen om je heen. Zodra de energiekanalen of meridianen van het lichaam zijn geopend en de energieën van de interne organen geharmoniseerd, komt deze unieke geïntegreerde energie ter beschikking. Door het openen voor en afstemmen op de energiebronnen in de natuur op aarde en zelfs het heelal daarbuiten, komt een grenzeloze genezende kracht beschikbaar voor het welzijn van ons allen.

De lezing is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Healing Tao.

Workshops

Basis Healing Tao (Emotionele Balans)
zaterdag 16 & zondag 17 november 2019
10:00 – 17:30 uur
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 285,=

Deze workshop kun je ook volgen als je nog nooit Healing Tao hebt gedaan. Het is tevens heel geschikt voor mensen die hun Basis Healing Tao willen verstevigen en de trilling van Mantak Chia willen ervaren.

In de Zes Helende Klanken legt Master Chia uit hoe de druk van het moderne leven een overschot aan hitte veroorzaakt die wordt opgeslagen rond onze organen. Daardoor kunnen energieblokkades en ziekte ontstaan. Hij leert ons hoe de trillingen van de Zes Helende Klanken en hun begeleidende bewegingen deze overtollige warmte herverdelen en aan de koelere gebieden van het lichaam toevoegen, waardoor de Qi (levensenergie) gestimuleerd en gebalanceerd wordt en het de vitale organen kunnen herstellen. Regelmatige beoefening van de Zes Helende Klanken bevordert een optimale gezondheid voor de organen, verhoogt seksueel genot, versterkt de emotionele balans en voorkomt ziekte.
De Innerlijke Glimlach is de meest elementaire oefening binnen de Healing Tao, die het fundament vormt voor ons leven van alledag. We richten ons op dankbaarheid en brengen vreugde in de interne organen en zo lossen we de fysieke en psychische spanningen op die tot ziekte kunnen leiden. In het Taoïsme worden negatieve emoties (woede, verdriet, depressie, angst en zorgen) gezien als laagstaande energie, die chronische ziekte veroorzaakt en ons onze levenskracht afneemt door het creëren van energieblokkades in ons lichaam. Met een glimlach en de helende klanken bevorderen we de positieve levensenergie.
Met de Kleine Hemelse Kringloop leren we hoe we in de kringloop van onze interne levensenergie, de werking van het dalende (vrouwelijke) yin-kanaal kunnen optimaliseren. Binnen het Taoïstische systeem wordt het cultiveren van vrouwelijke energie altijd gezien als de sleutel tot het bewerkstelligen van onze balans, die ons weer heel maakt.

Geen ervaring met Healing Tao vereist!

Iron Shirt Qigong
maandag 18 november 2019
10:00 – 17:30 uur
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150,=

Iron Shirt Qigong combineert aspecten van de Traditionele Chinese Geneeskunst met Martial Arts, de naam Iron Shirt refereert al aan dat laatste. In de Oosterse vechtsporten werd een gestaald lichaam als onontbeerlijk beschouwd om te overleven. Iron Shirt Qigong werkt niet alleen op de spieren, zoals we bij fitness gewend zijn. De organen en klieren worden gevoed en verjongt door de productie en het met Qi opladen van bloed in het beenmerg. De ademhalingstechnieken die je leert zijn vooral gericht op de bindweefsels en de pezen. De bindweefsels omhullen en beschermen alle organen in je lichaam, zij vormen samen het Iron Shirt dat je de kracht geeft om de tegenslagen in het leven beter aan te kunnen.

Vereiste ervaring: workshop Basis Healing Tao (emotionele balans) van Mantak Chia, of de basis cursus Healing Tao bij een andere docent.

Dantien Qiqong
dinsdag 19 november 2019
10:00 – 17:30 uur
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150,=

Dantien Qigong is de kunst van het cultiveren en concentreren van Qi (levensenergie) in het energie centrum in de onderbuik, de onderste dantien. Dit is de belangrijkste krachtopslagplaats in het lichaam en wordt van oudsher ‘Oceaan van Qi’ genoemd, van hieruit kan de Qi vrij door het lichaam bewegen. Je onderbuik bevat een grote hoeveelheid neurotransmitters, waardoor het een belangrijke bron van lichaamsintelligentie is. Dantien Qigong wordt door Taoïsten ook wel Second Brain Qigong genoemd die helpt de balans tussen lichaam en geest te herstellen en zo tot bewustzijnsgroei te leiden.
Dantien Qigong bestaat uit ademhalings- en bewegingsoefeningen die helpen de in het lichaam aanwezige Qi [tsjie] te ontwikkelen en vergroten, om zo je vitaliteit te vergroten, je organen te versterken en zelfgenezing te bevorderen. Mantak Chia legt uit hoe deze oefeningen (Qigong) ook een effectieve en veilige methode bieden voor het ontvangen van Aarde Qi. Het stelt je in staat je emotionele balans te verbeteren. Vereiste ervaring: Workshop Basic Healing Tao (emotionele balans) van Mantak Chia, of de basis cursus Healing Tao bij een andere docent.

Golden Elixer Qiqong

woensdag 20 november 2019
10:00 – 17:30 uur
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150,=

Golden Elixir Qigong was in de Taoïstisch traditie een van de laatste geheimen die een meester doorgeeft aan zijn leerlingen. Taoïsten zien speeksel als een van de bronnen van het leven. Duizenden jaren geleden werden zij zich al bewust van veranderingen in de smaak en consistentie van speeksel dat gepaard ging met meditatieve praktijken. Westerse wetenschappers beschrijven speeksel als een uiterst complexe vloeistof, die een groot scala aan stoffen bevat die het potentieel hebben om vele aspecten van ons fysieke leven te beïnvloeden.

In de Golden Elixir Qigong leer je je speeksel op te laden en verrijken om in te zetten voor de hydratering van je lichaam. Volgens de taoïsten is dit Golden Elixir niet alleen een fysiek helend middel is, maar ook een belangrijke transformator is ter voorbereiding op het hogere spirituele werk en ze zien het als een levenselixer dat leidt tot een bepaalde vorm van onsterfelijkheid.

Vereiste ervaring: workshop Basis Healing Tao (emotionele balans) van Mantak Chia, of de basis cursus Healing Tao bij een andere docent.

Locatie

Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
5 minuten lopen vanaf station Amersfoort
Parkeren op het hotelterrein: € 1,50 per uur (max € 15,00 per dag)

route: https://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-amersfoort/plattegrond

Korting bij meerdere workshops
Doe je meerdere workshops dan betaal je voor in totaal 3 dagen slechts € 390,- (ipv. € 435,-), voor in totaal 4 dagen € 515,- (ipv. € 585,-) en voor in totaal 5 dagen € 625,- (ipv. € 735,-). Bij meerdere workshops is de lezing op vrijdagavond gratis, je moet je daar wel voor aanmelden.

Korting voor docenten (in opleiding)
Mantak Chia vind het belangrijk dat docenten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, daarom krijgen docenten en docenten in opleiding 10% korting. Geef bij het aanmelden aan of je docent (in opleiding) bent en door wie je gecertificeerd bent.

Aanmelden

1 – Aanmelden doe je door op de “MELD JE AAN” button te klikken en vervolgens het inschrijfformulier in te vullen.

2 – Je kunt slechts één persoon tegelijkertijd inschrijven, voor elke aanmelding is een persoonlijk (uniek) e-mailadres vereist.

3 – Doe een aanbetaling van € 25,- per workshop. Maak het geld over op de bankrekening van:

Stichting Healing Tao in Rotterdam
IBAN: NL38 INGB 0003 1720 12
BIC: INGBNL2A
o.v.v. “aanbetaling Mantak Chia 2019, de workshop(s) waaraan je deel wilt nemen èn je naam”

Aanbetalingen worden niet geretourneerd.

4 – Op het moment dat we je aanbetaling hebben ontvangen sta je officieel geregistreerd. Tot die tijd sta je op de wachtlijst, zonder garantie op deelname.

De officiele bevestigingsemail met alle benodigde informatie over de workshop, wordt 4 weken van tevoren verzonden.

Restbetaling

Gelieve de rest van het bedrag te betalen vóór 15 oktober 2019. Je kunt je restbetaling overmaken naar hetzelfde bankrekeningnummer als de aanbetaling.

o.v.v. “Restbetaling Mantak Chia 2019, de workshop(s) waaraan je deel wilt nemen èn je naam”

Meld je aan

Annuleringsvoorwaarden

 • Je kunt alleen via de mail annuleren: info@healingtao.info
 • Bij annulering wordt je € 25,- aanbetaling per workshop niet geretourneerd.
 • Tot 4 weken voor de datum van een workshop kan je annuleren en krijg je het betaalde bedrag minus de aanbetaling teruggestort.
 • Bij annulering tussen 4 en 2 weken voor aanvang van een workshop krijg je 50% van het betaalde bedrag terug gestort minus de aanbetaling.
 • Bij annulering minder dan twéé weken voor aanvang van een workshop is het volledig betaalde bedrag verschuldigd en krijg je geen geld geretourneerd.
 • Indien je niet verschijnt op een workshop krijg je geen geld teruggestort.
 • Je kunt ervoor kiezen om iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen. Geef de naam van diegene aub vooraf door via de mail.

         Annulering/verplaatsing door Stichting Healing Tao

 • Stichting Healing Tao is gerechtigd bij onvoldoende deelnemers de aangeboden workshop te annuleren. Mocht een workshop geen doorgang vinden, dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht. Je krijgt het volledig bedrag teruggestort.
 • Stichting Healing Tao is gerechtigd in het geval van minder deelnemers de locatie van de aangeboden workshop te wijzigen. Mocht de locatie van een workshop verplaatst worden, dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht.
 • Stichting Healing Tao is gerechtigd bij zwaarwegende omstandigheden van de docent de aangeboden workshop te annuleren. Bij annulering worden de betaalde kosten volledig gerestitueerd.

 

 

Voor alle verdere vragen en informatie: info@healingtao.info

in english !!!

Mantak Chia in the Netherlands
15 – 20 November 2019

Train with the master of Internal Alchemy.
Discover the abundance and wisdom of this ancient tradition.

From time to time Mantak Chia comes to the Netherlands to personally pass on the formulas of Taoist Alchemy. It is very valuable to learn the Healing Tao firsthand, and especially to experience the powerful energy field of Mantak Chia. A unique opportunity to follow the Basics and the different deepening steps in one week.

The Basics Healing Tao workshop is open to everyone, even if you have never done anything with Healing Tao, you are welcome. If you did the Basics (during this weekend or with an other teacher), you can also participate in the other workshops: Iron Shirt Qigong,  Dantien Qigong  and Golden Elixer Qigong.

Program

Lecture
Internal Alchemy                                               Fri evening 15 November 2019

Workshops 
Basics Healing Tao (emotional balance)              Sat 16 & Sun 17 November 2019
Iron Shirt Qigong                                               Mon 18  November 2019

Dantien Qigong                                                   Tue 19 November 2019

Golden Elixir Qigong                                        Wed 20 November 2019

All workshops will be in English!

Register now

More detailed information:

lecture

Internal Alchemy
Friday 15, November 2019
7.30 PM – 9.30 PM
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 25

Master Mantak Chia shares the secrets of Taoist Alchemy with us. Through learning to nurture and heal oneself, a solid foundation is laid for the realization of one’s spiritual potential. By restoring the direct connection with nature around us, the subtle awareness necessary for spiritual progress arises spontaneously. Eventually, the boundaries of the physical body are transcended by the development of the soul and spirit bodies, through internal alchemical processes. Through self-healing, the healer is born. Once the energy channels, or meridians, of the body have been opened and the energies of the internal organs harmonized, this unique integrated energy becomes available. Then, by opening and connecting to the sources of energy around us, in Nature and the Universe beyond, boundless healing power becomes available for the benefit of all.

The lecture is open for everyone interested in Healing Tao.

 

Workshops

Basics Healing Tao (emotional balance)
Saturday 16, & Sunday 17, November 2019
10.00 AM – 5.30 PM
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 285

This workshop is for beginners as well as people who want to strengthen their basic skills. You will experience Mantak Chia’s vibrant energy.

In the Six Healing Sounds Master Mantak Chia explains how the pressures of modern life can cause excess heat to become trapped around the organs, causing energy blockages and sickness. He teaches us how the vibrations of the Six Healing Sounds and their accompanying postures redistribute this excess heat to the cooler regions of the body, thereby stimulating and balancing chi energy and restoring the vital organs. Regular practice of the Six Healing Sounds promotes optimal health for the organs, increased sexual pleasure, emotional balance, and the prevention of illness.
The Inner Smile is the most elementary practice that forms the foundation for life in general. It focuses on gratitude and joy in the internal organs, to resolve the physical and mental tensions that can lead to illness. In Taoism negative emotions – anger, sadness, depression, fear, and worry – are seen as low-grade energy, that causes chronic disease, and steals our major life force by creating energy blockages. A smile and the healing sounds stimulate positive life energy.
The Microcosmic Orbit shows practitioners how to establish the descending yin/feminine channel of the life-force energy loop. Within Taoist systems, cultivating feminine energy has always been seen as the key to gaining balance and wholeness.

No experience with Healing Tao required!

Iron Shirt Qigong
Monday 18 November 2017
10.00 AM – 5.30 PM
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150

Iron Shirt Qigong combines aspects of Traditional Chinese Medicine with Martial Arts, the name Iron Shirt refers to the latter. In the martial arts, a steeled body was considered indispensable for survival. Iron Shirt Qigong does not only work on the muscles, as we are used to with fitness exercises. The organs and glands are nourished and rejuvenated by the production of blood, and energizing it with Qi in the bone marrow. The breathing techniques that you learn are mainly focused on the connective tissues and tendons. The connective tissues envelop and protect all the organs in your body, together they form the Iron Shirt that gives you the strength to better cope with the setbacks in life.

Required experience: Basics workshop (emotional balance) from Mantak Chia, or the basic Healing Tao course with another teacher.

Dantien Qigong
Tuesday 19 November 2017
10.00 AM – 5.30 PM
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150

Dantien Qigong is the art of cultivating and condensing Qi in the energy center in the lower abdomen, the dantien. This is the most important power storehouse of the body and is traditionally called “Ocean of Qi”, from here the Qi can move freely through the body. Your lower abdomen contains a large quantity of neurotransmitters, making it a key source of body intelligence. Taoists also refer to Dantien Qigong as Second Brain Qigong, that helps restore the balance between body and mind and thus lead to deeper consciousness.
Dantien Qigong consists of breathing and movement exercises that help to develop and enlarge the Qi present in the body, in order to increase your vitality, strengthen your organs and promote self-healing. Mantak Chia explains how these exercises (Qigong) also offer an effective and safe method for receiving Qi from the Earth. It allows you to improve your emotional balance.

Required experience: Basics workshop (emotional balance) from Mantak Chia, or the basic Healing Tao course with another teacher.

.

Golden Elixir Qiqong
Wednesday 20 November 2019
10.00 AM – 5.30 PM
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
€ 150

In the Taoist tradition Golden Elixir Qigong is one of the last secrets a master passes on to his students. Taoists see saliva as one of the sources of life. Thousands of years ago Taoists became aware of changes in the taste and consistency of saliva that accompanied meditative practices. Western scientists describe saliva as an extremely complex fluid that includes a huge range of fabrics, which have the potential to influence many aspects of our physical life.
In the Golden Elixir Qigong you learn to charge and enrich your saliva and use it for the hydration of your body. Taoists believe that this Golden Elixir is not only a tool for physical healing, but an important transformer to prepare for higher spiritual work too. Taoists see it as an elixir that leads to a certain form of immortality.

Required experience: Basic workshop (emotional balance) from Mantak Chia, or the basic Healing Tao course with another teacher.

Venue:
Hotel NH Amersfoort, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
5 minute walk from Railway Station Amersfoort
Parking on hotel ground: € 1.50 per hour (max € 15 per day)
route: https://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-amersfoort/plattegrond

Discount in case you follow more than one workshop
In case you do more workshops, you only pay € 390 for 3 days in total (you save € 45), € 515 for 4 days in total (you save € 70), and € 625 for 5 days in total (you save € 110).If you do 1 or more workshops, the lecture is for free, though you do need to register for it.

Discount for Healing Tao Instructors (in training)
Mantak Chia believes it is important for instructors to keep up to date with the latest developments, so teachers, and teachers in training will receive a 10% discount. When signing up, indicate whether you are an instructor (in training), and by whom you are (will be) certified.

Registration

1 – Please register by clicking the “REGISTER NOW” button and fill in the Registration Form.
2 – You can only register one person at a time, each application requires a personal (unique) email address.
3 – You have to pay a deposit of € 25 per workshop. Transfer your deposit to the bank account of:
Stichting Healing Tao in Rotterdam
IBAN: NL38 INGB 0003 1720 12
BIC: INGBNL2A
concerning: “Deposit Mantak Chia 2019, the workshop(s) in which you want to participate, and your name”

This payment is non-refundable in case you can not attend.
4 – You are officially registered the moment you have paid your deposit. Until then you are on the waiting list, with no guarantee of attendance.
The official confirmation email will be sent 4 weeks prior to the workshop.

Final Payment

Please pay the rest of the amount before Oktober 15, 2019. You can transfer your remaining payment to the same bank account as the deposit.
concerning: “Mantak Chia 2019 final payment, the workshop(s) in which you want to participate, and your name”

Register now

Cancellation Policy

 • You may only cancel via email: info@healingtao.info
 • In the event of cancellation, administration costs of € 25 per workshop are withheld from the refund.
 • If you cancel up to 4 weeks before the workshop’s start the refund is the amount paid minus administration costs.
 • If you cancel between 4 and 2 weeks before the workshop’s start the refund is 50% of the amount paid minus administration costs.
 • If you cancel within 2 weeks of the workshop’s start, there is no refund.
 • If you do not attend the workshop, there is no refund.
 • You may invite someone else to attend in your place. Please email us the person’s name and email address in advance.

      Cancellation/change of venue by the Healing Tao Foundation in The Netherlands

 • If the number of participants is insufficient, the Healing Tao Foundation in The Netherlands may cancel the workshop, in which case fees already paid will be refunded in full. In such case you will be notified 7 days before the workshop’s start at the latest.
 • In case the number of participants is too small for the intended venue, the Healing Tao Foundation in the Netherlands may change the venue to another location. In such case you will be notified 7 days before the workshop’s start at the latest.
 • If by force of circumstance the workshop teacher cannot give the workshop, the Healing Tao Foundation in the Netherlands may cancel the workshop, in which case fees already paid will be refunded in full.

For further questions and informationinfo@healingtao.info

Grandmaster Mantak Chia (1944) is de grondlegger van het  Universal Healing Tao Systeem.
Geboren in Bangkok Thailand, van Chinese ouders, werd Mantak Chia al vroeg herkend als iemand met een enorme potentie voor spirituele ontwikkeling; op zes-jarige leeftijd werd hij in meditatieve praktijken geïnitieerd door Boeddhistische Monniken.

 Als jongeman beoefende hij Thai boksen, kung fu, aikido, tai chi en kundalini yoga. Van Master Yi Eng in Centraal China kreeg hij de taoïstische esoterische formules voor Interne Alchemie door. Mantak Chia werd ertoe geïnspireerd de tot dan toe streng bewaarde geheime technieken in het Westen te openbaren: het transformeren en in balans brengen van seksuele energie, door deze in de meridiaanstroom (Kleine Hemelse Kringloop) te brengen. Dit komt de klierbalans, botstructuur en peeskracht ten goede en bouwt een vitaal fundament voor de emotionele en spirituele training.

Mantak Chia publiceerde tientallen boeken en leerde duizenden cursisten de taoïstische Interne Alchemie. Honderden leerkrachten over de hele wereld werden door hem gecertificeerd. In Nederland zijn er zo’n veertig Healing Tao leerkrachten actief.

De Tao Garden Health Center is zijn thuisbasis in Thailand. Van hieruit geeft hij over de hele wereld workshops en lezingen. Naast de al bestaande 35 boeken, brengt nog steeds nieuwe boeken op de markt; zeven ervan zijn in het Nederlands vertaald.

www.universal-tao.com is zijn nieuws-website, waar ook alle boeken, DVD’s, posters en werkmateriaal te bestellen is.

www.pacifictao.com is de website waarop alle DVD’s bekeken kunnen worden.

healingtao.info download