Opleiding

 

Op deze pagina lees je welke weg je kunt bewandelen als je zelf les wilt geven in het Universal Healing Tao Systeem (UHTS). 

 

Stap 1 – je wordt Associate Instructor.
Stap 2 – je certificeert je in IJzeren Hemd-chi kung.
Stap 3 – je bekwaamt je als docent in de Healing Love-technieken.

 

Daarna liggen er een heleboel mogelijkheden voor je open.

 

Stap 1: Associate Instructeur 

 

Wat ga je leren?
Tijdens de opleiding tot Associate Instructor leer je de basisvaardigheden van Healing Tao die je je in eigen training hebt eigengemaakt over te dragen aan anderen.

 

Als Associate Instructor geef je les in:
• de Innerlijke Glimlach
• de 6 Helende Klanken
• eenvoudige chi kung-oefeningen
• simpele oefeningen voor interne structuur, centreren en aarden
• de Kleine Hemelse Kringloop

 

De opleiding is op hbo-niveau en duurt in principe 1 studiejaar, maar spreiding in modules, evt. over meer jaren, is mogelijk.

 

Wat levert het op?
Als je voldoet aan de voorwaarden behaal je het certificaat van UHT Associate Instructor. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend door de internationale Healing Tao-gemeenschap.

 

Als Associate Instructor mag je lesgeven in je eigen leef- of werkomgeving, afgestemd op de lespraktijk van de andere instructeurs die al actief zijn in die omgeving. Je staat onder supervisie van je eigen docent of een docent van je keuze.

 

Deze Nederlandse certificeringtrajecten hebben als voordeel dat je in een kring van medestudenten en collega’s opgenomen bent. Als Associate Instructor ben je gekoppeld aan een ervaren docent die je feedback en ondersteuning kan geven. Het is daarom handig als je iemand kiest voor die rol die je regelmatig kunt zien.

 

Het is de bedoeling dat je al docerend leservaring opdoet en doorgroeit om Docent Dao van de vrouw en/of Dao van de man of Certified Instructor te worden.

 
Waar kun je Associate Instructor worden?

 

Via de Stichting Healing Tao Opleidingen kun je een modulair opleidingstraject volgen,
dat op maat voor je wordt samengesteld.
Neem daarvoor contact op met:

 

Dirkje Veltman (senior instructor).

Neska Ong A Kwien (senior instructor) voor individuele begeleiding tot Associate instructor

 

Mantak Chia, de grondlegger van Healing Tao, leidt ook op tot Associate Instructor. Hij doet dat in zijn trainingscentrum  Tao Garden in Thailand. Bij hem volg je een standaard programma.

 

 

Stap 2: IJzeren Hemd

 

Wat ga je leren?
Als je eenmaal Associate Instructor bent, is de volgende stap jezelf te bekwamen in IJzeren Hemd-chi kung zodat je zelf stevig staat. Met een stevige interne structuur kun je onder veel, zo niet alle omstandigheden terugvallen op je zelf, je innerlijke glimlach beoefenen en toegang houden tot een open hart.

 

Wat levert het op?
Als je voldoet aan de voorwaarden kun je je laten testen voor een speciaal IJzeren Hemd-certificaat. Ook dit certificaat wordt wereldwijd erkend door de internationale Healing Tao-gemeenschap.

 

Als Associate Instructor met IJzeren Hemd-certificaat mag je in je eigen leef- of werkomgeving de basistechnieken van Healing Tao blijven lesgeven. Je blijft onder supervisie en je lespraktijk blijft afgestemd op de bestaande lespraktijk van de instructeurs die in dezelfde regio actief zijn.

 

Waar kun je getest worden?
Mantak Chia is de enige die je beheersing van de IJzeren Hemd-chi kung kan testen en je het internationale UHTS Certificate Iron Shirt toe kan kennen. Hij komt af en toe naar Europa om aspirant-instructeurs te testen en te certificeren. Een andere mogelijkheid is af te reizen naar zijn trainingscentrum Tao Garden in Thailand.

 

 

Stap 3: Healing Love

 

Wat ga je leren?
In dit stadium ga je verder met het verwerven van een stevige interne structuur en leer je je seksuele energie te activeren en transformeren. Die vaardigheden vormen immers voorwaarden om op Healing Tao-wijze les te geven in het transformeren van seksualiteit in creativiteit en vitaliteit.

 

Hiervoor bestaan 2 manieren:
• Certified Instructor “Healing Love” worden bij Mantak Chia
• de docentenopleiding Dao van de Vrouw volgen bij Dirkje Veltman

 

Als je voldoet aan de voorwaarden behaal je het certificaat van UHT Certified Instructor. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend door de internationale Healing Tao-gemeenschap.

 

Een Certified Instructor mag lesgeven in het land waar hij of zij leeft. Als Certified Instructor neem je contact op met de instructeurs in je land die publiekelijk kenbaar maken dat ze lesgeven en bied je je programma aan in respectvolle onderlinge verstandhouding met deze instructeurs.

 

Het certificaat van de docentenopleiding Dao van de Vrouw is qua niveau te vergelijken met de UHTS-certificaten Certified Instructor, Iron Shirt en Healing Love. Mantak Chia steunt het certificaat Docent Dao van de Vrouw.

 

Een docent Dao van de Vrouw mag in Nederland dezelfde stof geven als een Certified Instructor met UHTS-certificaten voor Iron Shirt en Healing Love.

 

Waar kun je Certified Instructor of docent Dao van de Vrouw worden?
Certified Instructor kun je alleen worden bij Mantak Chia, in de maanden januari en februari in zijn trainingscentrum Tao Garden in Thailand, maar soms ook in Europa. Michael Winn verleent een vergelijkbaar certificaat in de VS. Stichting Healing Tao Nederland erkent beide certificaten voor wat ze waard zijn.

 

Daarnaast bieden we in Nederland onze eigen variant aan: het certificaat Docent Dao van de Vrouw. De eerste pilot van deze nieuwe docentenopleiding gaat eind 2017 van start bij Dirkje Veltman.

 

Stap 3: Daarna: een Daoïstisch veld van mogelijkheden

 

Als je eenmaal Certified Instructor bent, ligt een heel veld van mogelijkheden voor je open. Een van de opties is Senior Instructor worden. Een Senior Instructor mag overal ter wereld lesgeven en stemt zijn of haar aanbod af op de bestaande lespraktijk van de in het gastland werkende instructeurs.

 

Alleen Mantak Chia kan je certificeren als Senior Instructor. Michael Winn verleent een vergelijkbaar certificaat in de VS. De voorwaarden waarop iemand Senior Instructor wordt, staan beschreven op de websites van Mantak Chia en Michael Winn.

 

 

Praktische informatie:

Brochures:

Brochure Associate Instructor Opleiding in maatwerk
Brochure Dao vd Vrouw Docentenopleiding

 

Docentenopleiding Dao van de Vrouw bij Dirkje Veltman
Missie van Stichting Healing Tao Opleidingen
Klachtenprocedure

 

 

 

healingtao.info download